Wanneer u heeft besloten uw huis te koop te zetten komt er best wat bij te kijken. Bezichtigingen regelen, onderhandelen, eigendomsoverdracht en nog veel meer! Daarom vertellen wij u precies waar u aan moet denken bij het verkopen van uw huis van voorbereiding tot verkoop. 

Eerste fase van een huis verkopen
Uw huis verkopen kunt u als een groot avontuur beschouwen. En hierbij geldt: een goede voorbereiding is het halve werk! Besteed daarom genoeg tijd aan het vergaren van informatie voordat u uw huis daadwerkelijk in de verkoop zet. Wij weten als geen ander wat er allemaal bij komt kijken en begrijpen dat u misschien niet weet waar u moet beginnen. Er zijn een aantal zaken die onder de voorbereidingsfase vallen, zoals het bepalen van de waarde van uw huis. Vaak kunt u al een schatting maken van de waarde van uw woning maar bij een schatting is de kans groot dat uw huis misschien net iets meer waard is dan u denkt. Daarom is het belangrijk dat u een deskundige waardebepaling laat uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld bij Van Der Horst makelaars een kosteloze deskundige waardebepaling laten uitvoeren. Hier vindt u alle informatie over onze kosteloze waardebepaling. 

De volgende stap
Wanneer u de precieze waarde van uw woning weet adviseren wij u in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur. Die kunt u namelijk alles vertellen over wat er gebeurt met uw huidige hypotheek wanneer u het huis verkocht heeft. Waar u ook aan moet denken tijdens deze fase is het alvast aanvragen van een energielabel. Europese regelgeving schrijft namelijk voor dat een koper moet kunnen zien welk energielabel een woning heeft. Het energielabel heeft een beeld van de energieprestatie van een woning. Het laatste aandachtspunt in de voorbereidingsfase is onderhoud. Wij adviseren u om eerst alle achterstallige onderhoud uit te voeren voordat u de woning op de markt zet omdat veel kopers slecht onderhouden woningen links laten liggen omdat het tegenwoordig lastig is grootschalige verbouwingen mee te financieren in de hypotheek. Wanneer al het achterstallige onderhoud gepleegd is en u professionele foto’s heeft laten maken kan uw woning op de markt! 

Het is zover: uw huis verkopen
Uw huis staat nu eindelijk op de markt. Nu zijn wij aangekomen bij het volgende punt: de bezichtigingen. Voordat de potentiële kopers langskomen is het belangrijk dat u gaat opruimen. Een opgeruimd huis komt groter over. Ook is het belang dat alle familiefoto’s uit het zicht zijn. Zo kunnen de potentiële kopers zich beter inbeelden dat zij er wonen. Zorg ook voor voldoende licht in uw woning. Hoe meer licht er in de kamer valt, hoe ruimer het zal ogen. 

Van Der Horst makelaars helpt u graag
Zoals u na het lezen van dit artikel achter gekomen bent vergt het heel wat geregel om uw huis te verkopen zonder de hulp van een makelaar. Wanneer u wel een makelaar inschakelt vallen er een hoop zorgen van u af. Wij regelen dan de zaken tot in de puntjes en begeleiden en adviseren u gedurende het gehele proces. Een huis verkopen is voor ons dagelijkse kost. Wij worden namelijk gelukkig van alle facetten die te maken hebben met de aankoop of verkoop van een woning. Uw belang staat echter voorop en dat is de basis van waaruit wij met u de samenwerking aangaan. Op basis van onze jarenlange ervaring en kennis van de markt kunt u erop vertrouwen dat u bij ons in de goede handen bent. Geen poespas, wij vertellen u waar het op staat en wat u kunt verwachten.