U bent dus van plan een huis te kopen of u zit erover na te denken om een huis te kopen. Al snel komt u erachter dat er meer bij komt kijken dan u in eerste instantie gedacht had. Het proces van het kopen van een huis kan soms overweldigend zijn. Daarom geven wij u graag wat tips voor het kopen van een huis in ons uitgebreid stappenplan om een huis te kopen.

Stappenplan huis kopen: Stap 1

Oriënteren en uw budget bepalen. Vaak is de eerste stap voor velen het spannendste en leukste stap in het stappenplan voor het kopen van een huis. In de eerste stap kunt u zich lekker rustig oriënteren op het huidige woningaanbod, kunt u kijken naar de verschillende omgevingen die u aantrekkelijk vindt en kunt u kijken naar alle details die voor u belangrijk zijn. Het bepalen van uw budget is tegenwoordig ook snel gedaan. Er zijn vele opties op internet te vinden waarmee er een indicatie kan worden gegeven van uw budget. Toch raden wij het aan contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan u het exacte bedrag benoemen dat u kunt lenen. Vanaf het moment dat het budget is vastgesteld kan er ook veel gerichter gezocht worden in het woningaanbod.

Stappenplan huis kopen: Stap 2

Een makelaar vinden en het werk uit handen geven. Nu kunt u in alle rust met een makelaar in gesprek gaan. In het gesprek bespreekt u al uw wensen en verwachtingen, eisen en voorwaarden. Het is erg belangrijk dat u een makelaar vindt die u vertrouwt en die u deskundig advies kan bieden. Wanneer u een betrouwbaar makelaar vindt kunt u namelijk het proces uit handen geven. Er wordt speciaal voor u gezocht naar woningen die precies voldoen aan uw wensen en verwachtingen. En u krijgt een belletje wanneer uw droomhuis is gevonden zodat u een afspraak kan maken voor de bezichtiging.

Stappenplan huis kopen: Stap 3

Onderhandelen en beslissen. Wanneer u samen met een makelaar werkt kunt u ook in deze stap het werk uit handen geven. De onderhandelingen kunt u dan via uw makelaar laten verlopen. Zo ervaart u een stuk minder stress in deze onderhandelingsfase. Wanneer de onderhandelingen ten einde lopen wordt het tijd de beslissing te nemen. Hierbij kan uw makelaar u deskundig advies bieden zodat u precies weet waar u aan toe bent. Des te belangrijker vanaf de start een betrouwbaar en deskundig makelaar in de arm te nemen.

Van der Horst helpt u verder

Neemt u nu vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij kunnen u alles vertellen over het proces van het kopen van een huis. Van het bepalen van uw budget tot de uiteindelijke verhuizing bent u bij Van der Horst in betrouwbare handen.