Het is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest: de stijgende huizenprijzen. De huizenprijzen zitten al sinds 2014 in een stijgende lijn. Dit heeft verschillende effecten voor zowel kopers- als verkopers van woningen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning wil je natuurlijk niet teveel betalen, maar hoe kun je nu een huis kopen voor de beste prijs? Wij geven je een paar handige tips!

De beste tijd voor de beste prijs

Misschien heeft u wel eens gehoord dat er verschillende prijzen worden gehanteerd bij een vliegtuigmaatschappij wanneer u op een bepaalde dag van de week een ticket boekt. In de huizenmarkt werkt het natuurlijk wel wat anders maar hetzelfde idee kan van toepassing zijn op de huizenmarkt. Uit statistieken van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) blijkt dat er in verschillende kwartalen van het jaar een piek zit in de verkoop van huizen. Deze piek ligt vooral in de tweede- en laatste kwartaal van het jaar. Wilt u dus een huis kopen of verkopen voor de beste prijs? Dan wijzen de statistieken erop dat dit het beste kans van slagen heeft halverwege het jaar of aan het einde van het jaar.

Onderzoek de beste prijs

De beste prijs onderzoeken? Ja, dat leest u goed. Hiermee bedoelen wij natuurlijk dat het belangrijk is goed onderzoek uit te (laten) voeren naar de woning zodat er een goede inschatting kan worden gemaakt van de relatie tussen ‘waarde’ en ‘prijs’. Nu denkt u misschien dat de verkoper alle potentiële mankementen van de woning zal melden, maar als koper van een woning heeft u eveneens een plicht: een onderzoeksplicht. Dit betekent dat u actief naar eventuele gebreken moet vragen. Wij raden u ook altijd aan een bouwkundige keuren uit te laten voeren in combinatie met een waardebepaling van de woning. Voor de waardebepaling van de woning bent u bij ons ook aan het juiste adres. Zo bent u er in ieder geval van verzekerd dat u niet teveel voor de woning betaalt.

Met de juiste partner vindt u de beste prijs

Met de juiste partner krijgt u uw droomhuis en bent u ervan verzekerd dat u niet teveel betaald. Wanneer u ons inschakelt als makelaar zetten wij alles op alles om ervoor te zorgen dat uw droomhuis werkelijkheid wordt. Huizen kopen- en verkopen is voor ons dagelijks kost en met onze jarenlange ervaring op de huizenmarkt kunnen wij u precies vertellen waar het op staat. Zo kunt u van ons transparante en duidelijke begeleiding verwachten zonder poespas. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of neem gerust een kijkje in ons aanbod.