Het kopen van uw droomhuis is vaak een leuk en spannend proces. Er komt veel op u af en er zijn vele zaken waar u aan moet denken. Daarom is het belangrijk dat u een betrouwbare partner hebt die u helpt, begeleid en adviseert tijdens het gehele proces. Wij vertellen u waar u allemaal aan moet denken, vanaf het vinden van een huis tot het in ontvangst nemen van de sleutels.

Het vinden van uw droomhuis
Voordat u begint met de zoektocht naar uw droomhuis is het belangrijk te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn. Een indicatie van uw mogelijkheden kunt u vaak op internet berekenen. Wilt u echter concreet weten wat uw mogelijkheden zijn? Dan raden wij u aan een afspraak te maken met uw hypotheekadviseur. Wanneer u weet wat de mogelijkheden zijn kan de zoektocht beginnen! U kunt zich op internet alvast gaan oriënteren. Wanneer u denkt uw droomhuis te hebben gevonden, dan is het wel zo prettig dat u een deskundig partner in kunt schakelen. Zo kunt u een groot gedeelte uit handen geven en valt er direct een grote last van uw schouders. 

Een huis kopen: het bod uitbrengen
Voor velen kan een bod uitbrengen heel spannend zijn. Zeker als de onderhandelingen daarna van start gaan. Met een makelaar hoeft u zich nergens zorgen over te maken, want wij onderhandelen voor u! Na het openingsbod door de kopende partij wordt er vaak een tegenbod gedaan door de verkopende partij. Er zijn een aantal zaken waar u aan moet denken bij het uitbrengen van uw bod en de onderhandelingen die daarop volgen. Zo kan uw makelaar u bijvoorbeeld adviseren eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dit gebeurt meestal bij een wat oudere woning. Als de onderhandelingen klaar zijn en het bod is geaccepteerd komen we tot het volgende punt van een huis kopen: de koopovereenkomst.

De koopovereenkomst
Ook in deze fase is het prettig om een makelaar te hebben die u adviseert en begeleid. De koopovereenkomst wordt op orde gemaakt door uw notaris. Uw makelaar neemt het contract nogmaals met u door en controleert dit op ‘de kleine lettertjes’. Zo bent u met een makelaar ervan verzekerd dat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Na de koopovereenkomst te hebben ondertekend komen we tot het laatste punt van een huis kopen: de sleutels in ontvangst nemen. 

Van der Horst helpt u verder
Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander welke hobbels u zult moeten nemen tijdens het kopen van een woning. Daarom vertellen wij u precies waar het op staat. Want daar heeft u tenslotte het meeste aan. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Kom zeker vrijblijvend met ons kennismaken!