afbeelding
Vorige | Volgende

Doornsteeg 0 ong Nijkerk

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Heeft u de wens om uw eigen droomwoning te realiseren? Deze unieke kans is wellicht een mogelijkheid!

In Doonsteeg fase 2 "De Stegen" mogen wij u deze fraai gelegen bouwkavel van circa 395 m2 aanbieden. Deze kavel geeft u de mogelijkheid om uw eigen vrijstaande woning te realiseren. U bent niet gebonden aan architect of aannemer, hierdoor heeft u de volledige vrijheid in keuzes. Het ontwerp van u droomwoning en alle bijbehorende elementen dienen vanzelfsprekend binnen de voorschriften van de gemeente Nijkerk te vallen.

Deelgebied "De Stegen" wordt gekenmerkt door de verscheidenheid van bouwvolumes en woningtypes. Daarbij zal de omliggende omgeving ontwikkeld worden in een moderne en energiezuinige woonwijk. Met name de straat Doornsteeg wordt vanwege van het agrarische karakter vormgegeven met fraaie nieuwe woningen met wisselende bouwhoogtes en diversiteit in architectuur.

* Impressietekeningen zoals deze zijn getoond zijn slechts voorbeelden.

Bebouwingsmogelijkheden en inrichting van uw kavel:
Met een passende kavel in Doornsteeg fase 2 – Deelgebied De Stegen – zet u de eerste stap naar het verwezenlijken van uw droomwoning. De aangeboden kavel biedt u de ruimte om zelf een comfortabele en mooie woning te bouwen. De daarbij door de gemeente gehanteerde bouwregels en kwaliteitscriteria zijn beschreven in onder meer het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het uitwerkingsplan voor Doornsteeg fase 2 - De Stegen -.

In dit kavelpaspoort is de informatie uit die plannen samengevat. Het geeft u een overzicht van de mogelijkheden die deze kavel u biedt. We besteden aandacht aan de meest relevante spelregels voor uw kavel, voor de volledige tekst verwijzen we naar de originele documenten. Het kavelpaspoort is met zorg opgesteld. Desondanks kunnen er onduidelijkheden ontstaan. In die gevallen zijn de oorspronkelijke documenten maatgevend. De verschillende documenten zijn (digitaal) in te zien en te downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan:
• De regels uit het geldende bestemmingsplan ''Doornsteeg fase 2, 1e uitwerkingsplan De Stegen'' Zijn voor u van toepassing (zie www.ruimtelijkeplannen.nl)
• Het bouwvlak is het deel van de kavel waarbinnen u het hoofdgebouw (de woning) mag bouwen.
• Op de kavel moet een vrijstaande woning worden gebouwd.
• Voor de kavel geldt een maximum bouwhoogte van 12 meter. Aan de maximum bouwhoogte is een maximum goothoogte van 7 meter gekoppeld.
• Voor aan- en uitbouwen zoals garages en (vrijstaande) bijgebouwen geldt een aantal (gedetailleerde) bouwregels. Verwezen wordt naar de regels in het geldende bestemmingsplan.
• Relevant voor u is de regelgeving in het Besluit omgevingsrecht rondom het bouwen zonder omgevingsvergunning voor bijbehorende bouwwerken en uitbreidingen daarvan in het zogenaamde 'achtererfgebied' van een woning.

Het beeldkwaliteitsplan:
Het bouwplan van uw woning wordt door welstand getoetst aan het beeldkwaliteitsplan voor Doornsteeg fase 2. Voor de volledige inhoud verwijzen we naar dit beeldkwaliteitsplan. De essentie van dit stuk is dat de woningen moeten passen binnen een wijk met een landelijk sfeer en een dorps architectuurbeeld, waarin de kap, de toepassing van natuurlijke en duurzame materialen en authentieke details een belangrijke rol spelen. Het beeldkwaliteitsplan is gebaseerd op het tweede deel van Doornsteeg met de deelgebieden ''De Stegen'' en ''De Beektuinen''. De kavel is gelegen in het deelgebied ''De Stegen''.

De Stegen wordt gekenmerkt door de verscheidenheid van bouwvolumes en woontypes, zoals we die in dorpen tegenkomen. Met name langs de straat Doornsteeg wordt vanwege het agrarische karakter van de straat gestreefd naar een individuele vormgeving van de panden (geen repetitie van dezelfde architectuur), wisselende bouwhoogtes, diverse goothoogtes en incidenteel diepere voortuinen.

De inrichting en ontsluiting van de kavel:
Belangrijkste aandachtspunten voor de inrichting van uw kavel zijn:
• De inrit ligt vast op de in het kavelpaspoort aangegeven locatie.
• Erfscheidingen die grenzen aan de openbare ruimte zijn groen van karakter, bestaan uit hagen of eenvoudige hekwerken, begroeid met klimplanten. Erfafscheiding aan de voorzijde zijn maximaal 60 cm hoog.
• Overige erfscheidingen en terreininrichting kunt u zelf (voor zover van toepassing in overleg met uw buren) aanleggen.
• Afgeleid van de gemeentelijke parkeernorm dient er op eigen terrein minimaal twee parkeerplaatsen te zijn voorzien.
• Het bouwpeil van de woning wordt in nader overleg met bouw- en woningtoezicht van de gemeente Nijkerk bepaald.
• De aanvraag omgevingsvergunning voor uw Bouwplan dient uiterlijk binnen zes maanden na het onherroepelijk worden van het Uitwerkingsplan en uiterlijk binnen drie jaar na het onherroepelijk worden van het Bestemmingsplan te zijn ingediend.
• De inrichting van het openbaar is geen onderdeel van het kavelpaspoort. Wel is in het kaartbeeld de beoogde inrichting volgens het meest recente inrichtingsplan weergegeven. De definitieve inrichting wordt door de gemeente aangelegd. De definitieve inrichting kan mogelijk kleine afwijkingen hebben ten opzichte van het kaartbeeld.

Kavel - vrij op naam (V.O.N.):
De koopsom van de kavel is vrij op naam. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het verwerven van de voor de bouw van een woning bestemde grond te maken hebben, in de koopsom zijn inbegrepen:
- Grondkosten
- Notarishonorarium, in verband met de transportakte
- Verkoopkosten
- BTW (thans 21%, eventuele wijziging wordt conform wettelijke voorschriften doorberekend)
- Kadastrale inmeting

Andere kosten die niet in de koopsom zijn opgenomen:
- Bouwkosten
- Architect- en constructeurshonorarium
- Gemeenteleges (bouwvergunning, welstandsadvies, eventuele procedures)
- Aansluitkosten nuts

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen, neem dan gerust contact op met Van der Horst Makelaars of Midden Nederland Makelaars te Nijkerk, zij helpen u graag verder!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
395 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nijkerk
Sectie
A
Perceel
3019
Oppervlakte
395 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In woonwijk
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object